Ny kurs i livet

Oprettet d.

Ny kurs i livet
Da 37-årige Tina Agerskov for 3 år siden blev gravid med sit første barn, gav hun sig til at tænke over fremtiden. Gennem 16 år havde hun arbejdet i telebranchen blandt andet som kommunikationschef, men det er et overstået kapitel. I dag lever Tina af at designe og importere legetøj og tilbehør til børn i høj kvalitet. Philippi & Phistermedister er det herlige navn Tina har valgt til sin virksomhed.

 

"Jeg plejer at sige at det at jeg designer kvalitetsprodukter til børn og deres mødre giver mig kvalitetstid med min datter..." ordene kommer fra Tina Agerskov der bor i et charmerende hus i Tranegilde Strand.

 

Alt ånder fred og idyl, da vi besøgte Tina og hendes to-årige datter Emma på en af de varmeste sommerdage. Emma med de dejligste krøller har lige sovet til middag og hygger sig nu på mors skød, mens der drikkes saftevand. Bænket omkring bordet i haven fortæller Tina, at hun gav sig til at tænke over, hvad hun ville med resten af livet, da hun blev gravid. Hun er uddannet merkonom og har siden taget en lederuddannelse. Gennem 16 år har hun arbejdet i telebranchen, blandt andet som kommunikationschef i Orange. 

 

Autodidakt designer
Tina har imidlertid altid været meget kreativ og holdt af at sy, og har haft en god læremester i sin mor. Da barselsorloven var ved at være slut, var Tina ikke i tvivl: hun skulle ikke tilbage til telebranchen.

 

I dag lever hun af at designe og impotere legetøj og tilbehør i høj kvalitet men alligevel til rimelige priser. Philippi & Phistermedister er det herlige navn, hun har valgt til sin virksomhed.

 

" - hvem siger, at alt til de kære små skal være med perler og palietter, bare fordi de er vores små prinser og prinsesser. Filosofien bag mine produkter er, at de ikke skæmmer dit hjem når de små er gået til køjs, fortæller Tina.
" - og ej heller tømmer pengepungen, da der er masser at bruge pengene på når man får børn, har jeg sandet på egen krop. Men jeg ønsker jo fortsat at være smart, kvindelig og lækker. Da mit fortrukne tekstil til børn er fleece lå det naturligt at designe en jakke / trøje som kunne bruges til meget - og uanset hvilken stil du havde, ville den passe. 

 

Måske du i dag har din ynglings top og jeans på men ønsker at være lidt romantisk, måske lidt mere pyntet men mangler et lille pift, så vil den lange model være et godt bud - den har de skønneste blonder og velurbånd på ærmerne. Men er din stil i dag til farvestrålende tørklæder, skjorter og/eller kulørte bælter ville den korte Philippi basic jakke være perfekt.

Uanset hvilken stil du vælger har man først en Philippi fleece på er det svært at dyrke andet -  man kommer til at leve i den sommer og vinter, og så gør det jo ikke noget at manden i huset også kan lide den"

 

Sprudler af ideer
En væstentlig grund til, at hun valgte at arbejde hjemmefra, var også at Emma led af feberkramper. I dag har Emma heldigvis ikke haft kramper siden påske og hendes mor krydser fingre for, at det er et overstået kapitel.

 

Selvom Tina er enlig mor og selv skal klare alle dagligdagens gøremål selv, så er der ingen træthed at spore hos hende. Tværtimod. Hun taler ivirigt og udstråler engeri og styrke. Og hun nærmest sprudler af ideer. En af hendes populære produkter er en såkaldt sækkestol, formet som en blomst. Den bløde pude kan bruges af børn - og voksne - i alle aldre. Selv babyer kan "kiles" ind i blomstens blade og sidde trygt og godt.
 
Emma har selvfølgelig flere af de bløde puder, som er syet i bløde stoffer, der kan vaskes - og som er fyldt med flamingoperler efter samråd med en fysioterapeut. Ude i haven i et træ hænger også Emmas telt, som mor ligeledes producerer. Det minder mest om en sengehimmel - og stoffet er gennemsigtigt, så Emma kan kigge ud til mor, mens hun hygger sig i sit eget lille "hus". På grund af varmen er Tina rykket ud i haven med sit store arbejdsbord, hvor hun klipper de populære sækkestole. Den 1. august flytter hun dog sin systue til lokaler på Strøget.
 
foto: Allan Maagaard, tekst: Pia Kristensen red@db-faa.dk