FAQ

krøyerkugler - andet end blot fyld
 

Trendy møbler
Bean Bags eller sækkestole er trendy møbler til boligen, kontormiljøer og institutioner. Med ægte Krøyerkugler designet specielt til formålet fås høj produktkvalitet og terapeutisk luksuriøs komfort.

Ny og ren
Ægte Krøyerkugler fremstilles kun af ny, ren og støvfri råvare. Når du vælger ægte Krøyerkugler får du derfor ikke opkværnede "...kasser" eller fx. regenereret af emballager olign. i tilfældige plasttyper.

Obs! 
Nogle forretninger og byggemarkeder sælger fx. isoleringskugler som krøyerkugler. Disse materialer som er til teknisk brug og ikke til kontakt med menneskets krop kan, anvendt i sækkestole ikke tåle belastning. De kollapser og smuldrer i brug. Desuden kan de indeholde bromerede flammehæmmere som i en undersøgelse udført af bladet Tænk er hormonforstyrrende og mistænkt for at være kræftfremkaldende. Se mere derom på www.taenk.dk

Stor trykstyrke
Ægte Krøyerkugler er højmolekylært polystyrenplast, der har gennemgået en proces under indflydelse af organisk Pentan. Efterfølgende "Coating" og  varmebehandling og en særlig hærdeproces gør at Krøyerkugler får stor mekanisk styrke, formstabilitet og gode langtidsegenskaber, stor slid- og trykstyrke som er meget vigtige for kvaliteten.

krøyerkugler - der kan vaskes
Vi er ofte blevet spurgt om vores blomster sække stole kunne vaskes - og på messerne over sommeren 2006 blev efterspørgelsen på netop dette større. Så stort, at vi måtte gøre noget ved det og glædeligt kunne lancere vaskbare krøyerkugler i vores produkter pr. 1 oktober 2006.

Vores nye leverandør lavede nogle vaskeforsøg hvor en passende portion Krøyerkugler blev vasket på vaskemaskinens kogeprogram.
Vaskeresultat 

Ud over en visuel kontrol som ikke viste nogen synlig ændring af overfladen, foretog vi vægtkontrol og mikroskopisk undersøgelse af kugleoverflader. Desuden udførtes en subjektiv styrkekontrol.

Konklusion
Vaskeforsøget viste et næsten ikke målbart vægtsvind (mindre end 1%). Krøyerkuglernes overflader viste sig ved den mikroskopiske kontrol at blive lettere ujævne. Efter vores opfattelse kan det skyldes at nogle af de svageste celler i kuglernes overflader (hver kugle består af tusinde lukkede celler fyldt med luft) nedbrydes til faststof. Det må derfor skønnes at hver kugle får forøget tryk- og slidstyrke og at Krøyerkuglerne derved forbedres i kvaliteten.

Hvordan vaske
Krøyerkuglerne kan vaskes helt som du plejer at vaske tøj på kogevaskeprogram hvis vandtemperaturen ikke overstiger 90 grader - i forsøget blev maskinen indstillet på 95 grader.

Vigtigt
Dog skal vi gøre opmærksom på at hvis du ikke tømmer blomstersækkestolen - kan denne kun vaskes ved 30 g. da vores fleece ikke tåler kogeprogram. Husk endelig at tørre dem grundigt efter vask. Dette skal være lufttørring og ikke i tørretumpler.

Bemærk
Phistermedister blomster sækkestole købt før den 1. oktober 2006 er ikke med vaskbare krøyerkugler - disse kan kun overflade vaskes